Tjeckien är ett land med en rik historia, fascinerande kultur och enastående naturliga landskap. Det är därför det är så lockande för resenärer från hela världen. I detta blogginlägg kommer vi att utforska de 10 bästa sevärdheterna i Tjeckien som du inte får missa när du besöker detta fantastiska land.

1. Prag: Den förtrollande huvudstaden

Den förtrollande huvudstaden Prag, Tjeckiens huvudstad, är känd för sin imponerande arkitektur, historiska sevärdheter och livliga atmosfär. Några höjdpunkter inkluderar Pragborgen, Karlsbron och den charmiga Gamla stadsdelen.

Också intressant: 10 sevärdheter och aktiviteter att göra i Prag

2. Český Krumlov: En sagolik stad

Denna pittoreska stad i södra Tjeckien är känd för sitt vackra slott, slingrande kullerstensgator och välbevarade historiska stadskärna.

3. Kutná Hora: En stad med historia

Kutná Hora är en historisk stad som är känd för sina silvergruvor, vackra gotiska kyrkor och det unika Kostnice i Sedlec, ett benhus dekorerat med mänskliga kvarlevor.

4. Karlovy Vary: En elegant kurort

Känd för sina varma källor och vackra arkitektur, är Karlovy Vary en elegant kurort som erbjuder avkoppling och lyx. Besök de imponerande källorna och njut av en promenad längs floden Teplá.

5. Pilsen

Ölets hemstad Pilsen är känd som födelseplatsen för pilsnerölet och är en perfekt destination för ölälskare. Utforska Pilsner Urquell-bryggeriet och ta del av stadens rika industrihistoria.

6. Brno

En modern och historisk stad Brno, Tjeckiens näst största stad, erbjuder en blandning av moderna attraktioner och historiska sevärdheter. Besök den imponerande katedralen Petrov och det legendariska Spilberk-slottet.

7. Böhmen Schweiz nationalpark

Utforska de fantastiska naturliga landskapen i Böhmen Schweiz nationalpark, med sina klippformationer, djupa dalar och skogar. Missa inte att besöka den majestätiska Pravčická brána, Europas största naturliga sandstensbergport.

8. Olomouc

En stad med kultur och historia Olomouc är en stad med en rik kultur och historia, känd för sina vackra barockfontäner, imponerande kyrkor och det historiska Heliga Treenighetsmonumentet som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

9. Telč: En sagolik småstad

Telč är en charmig småstad som är känd för sitt välbevarade renässansslott och sin vackra stadskärna med färgglada hus och kullerstensgator. Staden är också ett UNESCO-världsarv och är väl värd ett besök.

10. Karlštejn: En imponerande borg

Karlštejn är en av de mest kända och imponerande borgarna i Tjeckien. Den ligger bara en kort tågresa från Prag och erbjuder en fascinerande inblick i landets historia och arkitektur.

Tjeckien är ett land med mycket att erbjuda, från dess historiska städer och imponerande arkitektur till dess natursköna landskap och rika kultur. Oavsett om du är ute efter historia, natur, kultur eller bara en avkopplande semester, kommer du säkert att hitta något som passar dig i detta fantastiska land.

Användbara länkar:
Prague.eu
Visit Czech Republic