Marbella är en av de mest populära destinationerna på spanska solkusten, känd för sina lyxiga hotell, fantastiska stränder, och livliga nattliv. Men det finns också många kulturella och historiska sevärdheter i och runt staden.

Här är 10 sevärdheter som du inte får missa när du besöker Marbella.

1. Gamla stan

Marbellas gamla stadskärna är en charmig labyrint av smala kullerstensgator och färgglada hus. Här hittar du också Plaza de los Naranjos, en vacker torg omgiven av kaféer och restauranger.

2. Alameda-parken

En av Marbellas vackraste parker, Alameda-parken är en oas av grönska mitt i stadens centrum. Här finns en mängd olika växter och träd, fontäner och skulpturer.

3. Marbella-väggen

Marbella-väggen, eller Muralla urbana de Marbella, är en imponerande del av stadens gamla försvarssystem. Den går runt gamla stan och har bevarats i stort sett intakt sedan den byggdes på 1500-talet.

4. Borgen

Castillo de Marbella är en medeltida borg som ligger på en kulle vid stranden. Härifrån har du fantastisk utsikt över staden och havet.

5. Röda fästningen

La Fortaleza de la Mota, också kallad La Fortaleza de la Mola eller Röda fästningen, ligger vid foten av Sierra Blanca-bergen. Det är en imponerande militär byggnad från 1500-talet som numera används för kulturella evenemang.

6. Puerto Banús

Den exklusiva hamnen i Puerto Banús är känd för sina lyxiga båtar och butiker. Här kan du se på lyxbåtar, ta en promenad längs hamnpromenaden och njuta av en god måltid eller ett glas vin på någon av de många restaurangerna.

7. Marbella Club Hotel

Detta lyxiga hotell var en gång hem för den amerikanska socialisten och prinsessan av Polen, Aimée de Sandoz-Rollin. Det har också varit hem för många kändisar och kungligheter, och har en imponerande samling av antika föremål och konstverk.

8. Museum for Contemporary Spanish Engravings

Detta lilla museum ligger i en gammal kyrka och visar en samling av samtida spanska gravyrer.

9. Iglesia de la Encarnación

Marbellas stora kyrka, Iglesia de la Encarnación, är en imponerande byggnad som kombinerar olika arkitektoniska stilar. Den har ett stort högtorn och är rikt dekorerad inuti.

10. La Concha

Marbellas mest ikoniska berg, La Concha, reser sig upp bakom staden och ger fantastisk utsikt över kusten och bergen. Här kan du vandra och utforska de pittoreska byarna och bergstopparna i Sierra Blanca-bergen.

Också intressant: 10 sevärdheter att uppleva på Gran Canaria

Användbara länkar:
Tourism in Marbella