Dublin, Irlands huvudstad, är en stad med en rik historia, livlig kultur och en uppslukande atmosfär. Oavsett om du är en konstälskare, en historienörd eller en ölälskare, kommer Dublin att erbjuda något för dig.

1. Trinity College och Book of Kells

Börja din resa med ett besök på Trinity College, ett av de äldsta och mest prestigefyllda universiteten i världen. Gå sedan till det magnifika Trinity College-biblioteket och se det berömda Book of Kells, en världskänd medeltida manuskript med rikt dekorerade texter och illustrationer.

2. Guinness Storehouse

Dublin är hem för det kända ölmärket Guinness, och inget besök är komplett utan en tur på Guinness Storehouse. Utforska ölets historia och bryggprocessen, njut av panoramautsikt över staden från Gravity Bar och avsluta besöket med en perfekt hällning av din egen Guinness.

3. Temple Bar

Temple Bar är Dublins kulturella hjärta och kreativa epicentrum. Det är en livlig stadsdel med konstgallerier, teatrar, restauranger och pubar. Det är också hem för många av stadens festivaler och evenemang, så se till att kolla om det händer något spännande under ditt besök.

4. Dublin Castle

Utforska Dublins historia genom ett besök på Dublin Castle. Slottet har haft en central roll i stadens utveckling och är en blandning av arkitektoniska stilar, inklusive normandisk och georgiansk. Ta en guidad tur för att lära dig mer om slottets historia och dess betydelse.

5. Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol är ett historiskt fängelse som har spelat en viktig roll i Irlands självständighetssträvanden. Idag är det ett museum som berättar historien om fängelset och dess fångar. En guidad tur ger dig en insikt i den politiska och sociala historien som har format Irland.

6. Phoenix Park

Phoenix Park är en av Europas största stadsparker och är en oas av grönska mitt i Dublin. Utforska parken till fots eller hyr en cykel och ta en avkopplande dagstur. Du kan också besöka Dublin Zoo som ligger inom parken.

7. Grafton Street och Shopping

Grafton Street är Dublins främsta shoppingområde med ett brett utbud av butiker, varuhus och gallerier. Här hittar du allt från high-end mode till traditionella irländska hantverk. Det är också en utmärkt plats att njuta av gatuföreställningar och musik.

8. Jameson Distillery Bow St.

Om du är en whiskyälskare, ta en rundtur på Jameson Distillery i Bow Street. Lär dig om whiskytillverkningsprocessen och delta i en provsmakningssession för att uppskatta den irländska whiskyns rika smak.

9. Croke Park Stadium

Croke Park är Irlands nationella sportstadion och är känt för sin passionerade atmosfär. Om du besöker under säsongen, se till att få tag i biljetter till en Gaelic football- eller hurling-match för en unik sportupplevelse.

10. Dublin Bay och Howth

Gör en dagsutflykt till Dublin Bay och den charmiga kuststaden Howth. Här kan du njuta av färsk sjömat, promenera längs klipporna, eller ta en båttur för att se Dublin från ett annat perspektiv.

Fler resetips

Mer information om Irland