Här är en översikt över några av de bästa skidorterna i Tjeckien och vad du kan förvänta dig på din nästa skidresa till detta vackra land.

Špindlerův Mlýn

Spindleruv Mlyn är Tjeckiens mest kända skidort och ligger i Krkonoše-bergen, den högsta bergskedjan i landet. Här hittar du ett brett utbud av pister som passar alla nivåer av skidåkare, från nybörjare till avancerade. Efter en dag i backen kan du utforska den charmiga staden Spindleruv Mlyn och dess restauranger och nattliv.

Harrachov

Harrachov är en annan populär skidort i Krkonoše-bergen och är känd för sin imponerande hoppbacke. Skidåkare kan njuta av en mängd olika pister och terrängparker, och det finns också möjligheter till längdskidåkning och snöskovandring i området. Efter skidåkning kan du besöka glasfabrikerna som Harrachov är känt för.

Lipno

För en familjevänlig skidresa är Lipno ett utmärkt val. Denna skidort ligger vid Lipnosjön och erbjuder en mängd olika vinteraktiviteter, inklusive skidåkning och snowboardåkning. Dessutom kan du prova på längdskidåkning och skridskoåkning på sjön. Lipno är också känt för sitt modernt äventyrscenter med inomhusklättring och andra aktiviteter.

Jeseníky

Jeseníky är den perfekta skiddestinationen för den som vill undvika de stora folkmassorna. Här finns gott om orörda pister och möjligheter till off-pist-åkning. Skidorten erbjuder en mer avslappnad atmosfär och är omgiven av vacker natur.

Černá Hora-Pec

Denna skidort i Riesengebirge erbjuder ett brett utbud av pister och möjligheter till längdskidåkning. Černá Hora-Pec är också känt för sina snöterrängparker, vilket gör det till en populär destination för snowboardåkare.

När du planerar din skidresa till Tjeckien, se till att boka boende i förväg, särskilt under högsäsong. Många av skidorterna erbjuder bekväma hotell, lägenheter och stugor nära backarna. Tjeckiens skidorter är också kända för att vara prisvärda, så du kan få valuta för pengarna på din resa.

Tjeckien har också en bra efter-skid-scen med restauranger, barer och nattklubbar där du kan koppla av och umgås efter en dag i backen. Och om du vill utforska mer av landets kultur och historia, kan du kombinera din skidresa med besök i Tjeckiens vackra städer och sevärdheter.

Oavsett om du är en erfaren skidåkare eller nybörjare, har Tjeckien något att erbjuda för alla. Upptäck de bästa skidorterna i landet och njut av en oförglömlig skidsemester i Tjeckien.

Också intressant:
Sveriges bästa skidorter
Liftkortspriser 2023/2024: Så mycket kostar skidåkningen i Alperna