Underbara stränder, perfekta vandringsleder, magnifika vyer över molnen och spektakulära vulkaner. Kanarieöarna är, tack vare sitt milda klima, ett av de bästa resmålen i Europa, och det året runt. Även på vintern lockar öarna med sina många sevärdheter, milda temperaturer och speciella platser många turister. Men det finns fortfarande några resmål och äkta gömda pärlor bland Kanarieöarna. Vi visar dig vilken av öarna som passar bäst för dig.

1. Teneriffa: Den mångsidiga ön

Teneriffa, den största av Kanarieöarna, erbjuder en oslagbar kombination av natursköna landskap och pulserande liv. Från vackra sandstränder till imponerande bergslandskap och frodig grönska, Teneriffa har något att erbjuda alla typer av resenärer. Dessutom är ön känd för att vara ett utmärkt ställe för vattensporter, med allt från dykning till surfing tillgängligt för äventyrslystna.

2. Fuerteventura: Paradiset för vattensportare

Fuerteventura, med sina oändliga stränder och perfekta vindförhållanden, är ett paradis för vattensportare. Surfing och kite-surfing är särskilt populära, och ön är hem för flera internationella tävlingar. Bortsett från stränderna, har Fuerteventura också en spännande blandning av historiska platser och natursköna vandringsleder att utforska.

3. Gran Canaria: Ön med evig vår

Gran Canaria är den tredje största ön i Kanarieöarna och är känd för sitt milda klimat året runt. Med en blandning av vacker natur, livliga städer och den imponerande Palm Park, är det inte svårt att se varför ön har blivit ett så populärt resmål. Oavsett om du letar efter avkoppling på stranden, utforska historiska platser, eller vandring i det vackra landskapet, kommer Gran Canaria inte att göra dig besviken.

Också intressant: 10 sevärdheter att uppleva på Gran Canaria

4. Lanzarote: Eldbergets ö

Lanzarote är en plats där konst och natur sammanflätas på ett unikt sätt. Vulkanlandskapet, de svarta stränderna och de fascinerande konstverken av den berömda konstnären César Manrique bidrar till den speciella charm som denna ö erbjuder. Från det surrealistiska månlandskapet i Timanfaya National Park till de imponerande Jameos del Agua grottor, finns det massor att se och göra på Lanzarote.

5. La Palma: Den gröna ön

Känd som ”La Isla Bonita” (den vackra ön), La Palma lever upp till sitt namn med sina gröna landskap, rika vegetation och mörka lavasandstränder. Ön är perfekt för naturälskare, med många vandringsleder genom dess frodiga skogar och spektakulära utsikter över Atlanten.

6. El Hierro: Den minsta ön

El Hierro är den minsta och mest avlägsna ön i Kanarieöarna och är känd för sin lugna atmosfär och orörda kustlinjer. Det är en idealisk destination för dem som letar efter en avkopplande semester bort från turiststråken.

7. La Gomera: Den näst minsta ön

La Palma bildades för nästan 2 miljoner år sedan, vilket gör den till den geologiskt yngsta ön bland Kanarieöarna. Precis som alla öarna i ögruppen, grundar sig La Palma på vulkanisk aktivitet. Senast hade vulkanen Cumbre Vieja ett utbrott 2021. Ön kämpade i flera månader med konsekvenserna. Idag kan ni till och med delta i guidade turer genom de drabbade områdena, där nytt land nu har bildats.

Större delen av ön är dock främst grön, vilket är anledningen till att den också kallas ”Isla Verde”, den gröna ön. Ni kan utforska denna genom ett väl utbyggt nätverk av vandringsleder.

Mer information om ön