Att skriva det första meddelandet till någon på Tinder kan vara en spännande men också lite nervöst ögonblick. Här är några tips och exempel för att hjälpa dig att skriva ett bra första meddelande.

1. Läs noggrant genom profilen

Innan du skickar ditt första meddelande, ta dig tid att läsa igenom hennes profil noggrant. Det är viktigt att visa att du har intresse för vad hon delar om sig själv. Det kan också ge dig ledtrådar om vad ni har gemensamt.

2. Skapa ett unikt öppningsmeddelande

Undvik tråkiga eller generiska öppningsfraser som ”Hej” eller ”Hur mår du?”. Istället kan du använda information från hennes profil för att skapa ett personligt meddelande. Till exempel, om hon nämner att hon älskar att resa, kan du säga något som ”Jag såg att du gillar att resa, vilket är ditt favoritresemål hittills?”

3. Var rolig eller kreativ

Att lägga till humor i ditt meddelande kan hjälpa till att bryta isen. Om något i hennes profil ger upphov till en vits, kan du använda den. Till exempel, om hon säger att hon älskar hundar, kan du skämta och säga ”Jag tror att det är dags att jag lär min katt att surfa, för att öka mina chanser!

4. Visa äkta intresse

Fråga öppna frågor som kräver mer än ett ja eller nej-svar. På så sätt kan du visa att du är intresserad av att lära känna henne bättre. Till exempel, istället för att fråga ”Gillar du att resa?” kan du fråga ”Vilket har varit ditt mest minnesvärda resmål hittills?”

5. Var artig och respektfull

Se till att vara artig och respektfull i ditt meddelande. Det är viktigt att skapa en positiv första intryck. Undvik snuskiga eller påträngande meddelanden.

6. Använd stavning och grammatik

Ta dig tid att skriva korrekt och använda korrekt stavning och grammatik. Det visar att du är noggrann och seriös.

7. Dela något om dig själv

Ett bra sätt att skapa konversation är att dela något om dig själv som är relaterat till ämnet ni pratar om. Till exempel, om ni pratar om resor, kan du säga ”Jag älskar att resa också. Faktiskt, förra året besökte jag [namnet på ett intressant ställe].”

8. Följ upp och bibehåll konversationen

Om hon svarar på ditt meddelande, se till att svara och följa upp. Fortsätt konversationen genom att ställa följdfrågor och visa att du är engagerad i att lära känna henne bättre.

Här är några exempel på öppningsmeddelanden:

Exempel 1: ”Jag såg att du gillar att vandra. Har du något favoritställe att vandra i?”

Exempel 2: ”Hej! Jag märkte att du är en bokälskare. Har du något bra boktips?”

Exempel 3: ”Wow, du har varit i Japan? Jag drömmer om att besöka Tokyo en dag. Vad var ditt favoritminne från resan?”

Kom ihåg att det viktigaste är att vara dig själv och vara äkta. Ha tålamod och förvänta dig inte alltid omedelbara svar. Och kom ihåg, det handlar om att ha kul och lära känna någon ny! Lycka till på Tinder!

Också intressant: Hur du skriver till en tjej på Instagram DM