Svenska skidorter bjuder på fantastiska möjligheter för skidentusiaster varje vintersäsong, och säsongen 2023/2024 är ingen undantag. Oavsett om du är en erfaren åkare som längtar efter pulsnande utförsåkning eller en nybörjare som vill uppleva magin i snötäckta backar, har Sverige något för alla. Här är några av de bästa skidorterna i Sverige att besöka under kommande säsong.

Åre

Åre är Sveriges mest berömda skidort och ligger i Jämtlandsfjällen. Här hittar du över 100 pister och 40 liftar, vilket gör det till ett paradis för skidåkare och snowboardåkare. Anläggningen erbjuder skidåkning i världsklass med allt från branta backar till längre, mer avslappnade sluttningar. Åre är också känt för sitt nattliv, restauranger och butiker som ger en levande atmosfär till orten.

Sälen

Sälen är en sammanslagning av flera skidanläggningar, inklusive Lindvallen, Tandådalen och Hundfjället. Dessa anläggningar tillsammans erbjuder över 100 pister och ett omfattande nätverk av liftar. Sälen är familjevänligt och lockar många besökare från både Sverige och andra länder. Här kan du njuta av allt från skidskolor och barnområden till längdskidspår och snowpark.

Vemdalen

Vemdalen är känt för sina vackra fjällvyer och lugna atmosfär. Anläggningen består av tre delar: Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna. Dessa områden erbjuder skidåkning och snowboardåkning för alla nivåer, och Vemdalen är också känt för sin satsning på ekoturism och hållbarhet.

Idre Fjäll

Idre Fjäll ligger i Dalarna och är ett familjevänligt skidområde med gott om aktiviteter för alla åldrar. Förutom skidåkning erbjuder Idre Fjäll längdskidspår, snowpark och möjligheter till snöskotersafari. Det är ett utmärkt resmål för dem som vill kombinera skidåkning med andra vinteräventyr.

Järvsö

Järvsö är en charmig skidort belägen i Hälsingland och är känd för sin vackra omgivning och traditionella atmosfär. Skidanläggningen erbjuder många möjligheter för skidåkare och snowboardåkare i alla åldrar. Järvsöbacken är särskilt känd för sina familjevänliga pister och barnområden.

En unik aspekt av Järvsö är att det är hem för den äldsta släpliftsbaserade skidanläggningen i Norrland. Den gamla charmiga stilen bevaras, samtidigt som moderna bekvämligheter finns tillgängliga för besökare.

Riksgränsen

Riksgränsen erbjuder en mängd skid- och snowboardområden, inklusive off-pist-terräng som tilltalar avancerade skidåkare och snowboardåkare. Anläggningen har även ett snowpark-område där entusiaster kan utöva sina färdigheter och göra tricks i snön.

För dem som inte är så förtjusta i skidåkning erbjuder Riksgränsen även andra aktiviteter som hundspann, snöskotersafaris och möjligheten att uppleva samisk kultur och traditioner.

Medan Riksgränsen kanske inte är den största skidorten i Sverige, har den definitivt sitt eget unika och förtrollande drag som lockar äventyrslystna skidåkare och naturälskare från hela världen.

Stöten

Stöten är en skidort som ligger i Sälenfjällen, vilket är ett av Sveriges mest populära skidområden. Skidanläggningen i Stöten erbjuder många pister i varierad terräng, perfekta för både nybörjare och erfarna skidåkare. Stöten har också en charmig by med flera restauranger och bekväma boenden.

Bränäs

Branäs är en annan skidort som är en del av Sälenområdet. Skidanläggningen i Branäs är känd för sina utmanande backar och ett brett utbud av aktiviteter. Branäs har ett av de mest omfattande snowpark-områdena i Sverige och är ett populärt val för snowboardåkare.

Hemavan Tärnaby

Hemavan Tärnaby ligger i norra Sverige och erbjuder ett vackert vinterlandskap med fjäll och skogar. Skidorten är känd för sina välpreparerade pister och möjligheten till off-pist-åkning. Hemavan Tärnaby är också känt för sin avslappnade atmosfär och charmiga by.

Romme Alpin

Ramundberget är en skidort som lockar skidåkare och snowboardåkare som älskar off-pist-terräng. Området erbjuder storslagna vyer och möjligheten att utforska vildmarken i närheten.

Lofsdalen

Lofsdalen är en familjevänlig skidort som är perfekt för barn och nybörjare. Skidanläggningen har ett utbud av enkla pister och aktiviteter för hela familjen.

Funäsfjällen

Funäsfjällen är ett område som omfattar flera skidorter, inklusive Tänndalen, Funäsdalsberget och Ramundberget. Det är ett populärt resmål för skidåkare som älskar storslagna landskap och möjligheten till off-pist-åkning.

Tänndalen

Tänndalen är en del av Funäsfjällen och erbjuder fantastisk skidåkning i en lugn och avslappnad miljö. Området har varierad terräng och är särskilt populärt bland familjer och par som söker lugn och ro.

Kungsberget

Kungsberget erbjuder ett brett utbud av skidåkning och snowboarding med 22 nedfarter och 10 liftar. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare, finns det pister som passar alla.

Ramundberget

Ramundberget är en charmig skidort belägen i Härjedalen, i hjärtat av Funäsfjällen i Sverige. Denna pittoreska skidort erbjuder en unik skidupplevelse i en avkopplad atmosfär och omgiven av enastående natur.

Också intressant: Liftkortspriser 2023/2024: Så mycket kostar skidåkningen i Alperna